Skräppäyshaaste # 12 – Scrapbooking Challenge # 12

Olipa hauska haaste tälle viikolle! Ohjeena oli: “Huomioi tässä haasteessa valokuvan yksityiskohdat ja poimi niitä koristeiksi sivulle. Ne voivat olla mitä tahansa kuvassa näkyviä asioita, mutta myös näkymättömiä. — Jokaisella kuvalla on tarina, eikä se välttämättä välity pelkkää kuvaa katsomalla. Tue tätä tarinaa koristeilla.” What a fun challenge for this week! We were supposed to think of the story behind the picture/pictures and decorate the layout supporting that story.

Mieleen tuli heti yksi pitkään skräppäystä odottanut juhannuskuva. Koristeitakin olin siihen jo viime kesänä keräillyt luonnosta, nimittäin lehtiä siitä ainoasta koivusta, jonka englantilaisesta pikkukylästämme löysin. Nyt täällä Saksassa meidän takapihalla kasvaa iso koivu!!! Aluksi suunnittelin siis tekeväni sivun käyttäen vain yhtä kuvaa ja sitten noita koristeita. Mutta kuinkas sitten kävikään…?! Mulla on joku monikuvakausi varmaan, koska taas en vaan voinut olla laittamatta useampaa, itse asiassa aika paljonkin useampaa kuvaa! Tässä layoutissani on monta kuvaa ja siten monta tarinaa, jotka kaikki liittyvät yhteen paikkaan. Eikä sivusta tullut juhannussivu, vaan saunasivu! Ideat alkoivat lentää eikä niistä meinannut loppua tulla kun niin innostuin. Tuo sauna on meidän perheelle rakas ja siihen liittyy monia muistoja. Niitä halusin tähän sivuun tallentaa. Ja laitoin ne koivunlehdetkin! At first I planned to make a layout using one picture from Mid Summers but I don’t know how this happened again – a lot of photos on one page! And not a Mid Summers page but a Sauna page! I had so many ideas that it was difficult to control them as I got so excited. This sauna is very dear to our family and I wanted to record all the fun memories linked to that.

Tämä on tuotokseni tämän viikon haasteeseen, siinä on paljon ja kaikenlaista :). Haastetta mukaillen kuvien tarinaa tukevat koivunlehdet, jotka siis ovat ihan oikeita, kuivattuja lehtiä (varmaan murenevat ja varisevat kansion muovitaskuun… enkä tiedä happovapausjuttuja ajatellen, että minkälaista damagea luonnontuotteet sivulle ja kuville ajan myötä aiheuttavat. en mä kyllä kauheasti ole aikaisemminkaan välittänyt ovatko käyttämäni materiaalit happovapaita vai eivät). Sitten tuossa journaling-kortissa on kaksi pientä puunappia (tuovat mieleen polttopuita tai nuo saunan hirret), luonnosta nekin. Oikeassa yläkulmassa tikut ovat vähän niin kuin saunan vieressä oleva näkösuoja-aita. Kehykset saunakuvan ympärillä muistuttavat kaikenlaisesta nikkaroinnista, jota isäni on saunan ympäristössä harrastanut. This is my layout for the challenge this week. The supporting items for the stories behind the pics are the birch leaves, little wooden buttons on the journaling card and the sticks around the head line.

Materiaalina Bazzillin kartonki, Royal Brushin siirtokuvakirjaimia (jotka eivät irronneet muovistaan vaikka kuinka raaputin! oli pakko sitten laittaa muoveineen!), pikkukirjekuori on tehty Dovecraft: Designer Templaten avulla, pikkukehykset kirjan The Complete Book of Creative Scrapbooking mukana tulleista matskuista, haaraniitin alkuperää en muista, ehkä Tiimari? Journaling-lapun (YMBD) väriä valkoisesta rusehtavaksi muuntelin chalkseilla (All Night Media) ja suihkutin hiuslakkafiksatiivia (Tesco Value :D) päälle, sekä tuputtelin reunoja ruskealla mustetyynyllä. Materials: Bazzill card stock, Royal Brush rub-on letters (didn’t work at all, no matter how hard I skratched them with the stick), frames from the Complete Book of Creative Scrapbooking, journaling card YMBD, chalks All Night Media and fixative was hairspray Tesco Value :D.

Olen sivuun oikeastaan aika tyytyväinen. Siitä tuli ihan erilainen kuin aluksi suunnittelin. Sain mukaan yllättävän paljon yhdelle sivulle. Tosin nyt on valokuvaprintteristä muste loppumassa, joten pitää ihan oikeasti alkaa käyttää niitä kuvia, joita mulla on jo printteinä! Tässä on kuvia vuosilta 2004-2008. Journaling-kortissa lukee “Niin monta mukavaa muistoa! Täydellinen sauna. Elämyksiä isoille ja pienillekin kylpijöille! Nautinto!”. Pienessä kirjekuoressa on Oodi saunalle, jonka löysin täältä ja se menee näin:

SAUNASSA

Meillä Suomessa sauna kaikkein on suloisin,
sen tuntea saanut piltti on pienoisin.
Siellä suurikin herra on ihminen vaan,
eikä muuta tarvitse edes ollakkaan.
Saman verran on verhona kehomme maallisen
sen toteaa Suomen saunassa jokainen.

Saunan lauteilla aatos kaikkein on armaisin,
vaikka murhe muuten murtaisi sielunkin.
Siellä löylyn lämmössä katkeruus katoaa,
kyynelhelmet hiki mennessään viedä saa.
Saman luojanhan luomia kaikki on päällä maan,
miten saunaankaan muita oisi tullutkaan.

Jos pääse et muualla pienistä vaivoista,
kaikki poies unhoittuu lauteilla saunassa.
Sen samettihöyryt hellivät hellästi,
olo onnekas saapuu ainakin viikoksi.
Yhtä puhtaana kaikki saavumme saunasta,
jospa sielukin säilyisi aina yhtä puhtaana.

-Liisa Talvensaari, Vuostimo

I am quite happy with the layout, I managed to get a lot of stuff on one page. It all ended up being totally different than my original plan, but at least to me it tells the story that it is supposed to and that is what matters, isn’t it! In the journaling card it says: ” So many nice memories! A perfect sauna! Experiences for big and small. What a joy!” In the little envelope there is a poem about sauna, found here.

Tässä vähän yksityiskohtia sivusta: Some details of the page:

Laitan tähän loppuun vielä muutaman vaihekuvan leiskan synnystä.Here are some pictures how the layout came together.

Yleensä lähden liikkeelle kuvasta/kuvista, niin kuin nytkin. Mielessä on aihe ja kuvan perusteella mm. värimaailma. Kaivelen askartelukätköjäni ja otan esille kaikenlaista, mitä ehkä ko. layoutissa haluaisin käyttää.

Sitten valmistelin valokuvat ja aloin sommittelemaan. Ideoita tuli vaan lisää ja lisää, mm. tuo oodi saunalle.

Väsäilin yksityiskohtia ja kokoilin kaikkea pikku hiljaa pohjakartongille. Yöksi jätin juttuja liimautumaan painojen alle.

Viimeiset silaukset enää, mm. journaling-kortti ja otsikko (jonka kanssa taistelin rub-onien ollessa surkeita tällä kertaa!)

Kyllä näitä sivuja on vaan niin kiva tehdä! Jotkut joskus ihmettelevät, että millä ajalla kaikkea oikein ehdin tekemään. No sillä ajalla kun Poju nukkuu! Hän on mua hemmotellut nyt jo muutaman viikon ihanilla unirytmeillä: aamulla herää 7-8 aikaan, nukkuu kolmen tunnin päiväunet puolesta päivästä alkaen ja illalla menee nukkumaan 20-21. Luksusta. Toivottavasti tämmöistä jatkuu nyt sitten siihen asti kun elämä taas mullistuu ja tulee toinen vauva, lokakuun lopussa nimittäin. Sitten en tiedä kuinka askartelujen ja leipomusten käy!

Advertisements

5 comments on “Skräppäyshaaste # 12 – Scrapbooking Challenge # 12

  1. Hauska sivu, siinä on niin paljon nähtävää ja ihailtavaa pitkäksi aikaa. Mukavaa, kun oot saanut monia ihmisiä mahtumaan samalle sivulle – myös minut ja jo kuuluisaksi muodostuneen cleavagen 😀 Kohta taas saunotaan – sitä odotellessa 🙂

  2. Tosi kiva sivu! Mä olen käsittänyt että nimenomaan puu on ligniinin lähde, joten jos tahtoo suojata tuon sivun kuvia, vois ehkä harkita puuosien käsittelyä jollain lakalla – itselle tulee mieleen decoupage-lakka (liimalakka) jonka käyttöön olen tottunut kollaaseissa. En tosin tiedä auttaisiko lakkakerros kuvien säilymisessä, mutta ainakin lehdet se varmaan pitäisi ehjinä.

  3. Aivan ihana sivu. Monenlaista yhdellä sivulla ja silti näyttää kauniilta ja tasapainoiselta. Luonnonmateriaalien käyttö sopii tähän niin hyvin. Onnea vaan tulevan vauvan johdosta, meille on tulossa esikoinen samoihin aikoihin lokakuussa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s