Sitruunainen juustokakku – Lemon Cheese Cake

Taas tein juustokakkua kun tuli vieraita. Muuttelin perusreseptiä hieman sitruunaiseksi ja laitoin banaania koristeeksi. Yksi suklaaperhonen oli vielä jäljellä, joten käytin senkin valkosuklaaraasteen ja sokerihelmien kera. Nyt ei tullut kiilteen kanssa katastrofia niin kuin viime kerralla. Kakku oli hyytynyt yön yli ja banaanit aseteltuani laitoin kiillettä ensin vähän, jotta banaanit eivät ala kellumaan, ja sitten lisäsin loput kiilteestä. Sitä olisi tosin saanut olla vieläkin enemmän, jotta banaanit olisivat peittyneet ihan kokonaan. On hyvä pitää mielessä, että banaanit ruskistuvat – myös kiilteen sisällä, joten kakkua ei kannata tehdä valmiiksi edellisenä päivänä! I made another cheese cake for dinner guests. I modified the basic recipe a bit with lemon and used banana as decoration. I had one chocolate butterfly left so used that one as well on top of white chocolate shavings and sugar pearls.

Sitruunainen juustokakku (sopii mm. 22 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:

200 g suklaisia keksejä

75 g margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 dl sokeria

3 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunamehua

sitruunan raastettu kuori

3 dl kuohukermaa

1/2 dl kiehuvaa vettä

4 liivatelehteä

Päälle:

n. 3 banaania viipaloituna

n. 3 dl kiehuvaa mehua

4 liivatelehteä

1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murusta keksit ja sekoita sulan margariinin kanssa. Painele vuoan pohjalle.

2. Sekoita tuorejuusto sokereiden, sitruunamehun ja raastetun sitruunan kuoren kanssa tasaiseksi.

3. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

5. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tasaisena nauhana tuorejuuston joukkoon. Lisää kerma.

6. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

7. Viipaloi banaanit ja asettele ne kakun päälle lomittain ulkoreunasta aloittaen.

8. Liota kiilteen liivatteet kylmässä vedessä. Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä tarpeeksi.

9. Kaada kiille kakun päälle. Jos haluat varmistua siitä, että banaanin palat eivät nouse pintaan, käytä ensin vain osa kiilteestä “liimaamaan” palat paikoilleen ja vasta sitten kun ensimmäinen kerros on hyytynyt, lisää kiillettä haluamasi määrä.

10. Koristele haluamallasi tavalla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s