Lisää haasteita! – More challenges!

Ella Eliisa innosti ryhtymään valokuvaushaasteeseen. Syyskuun aikana on tarkoitus ottaa 100 kuvaa joka päivä ja vähintään kerran viikossa laittaa todistusaineistoa blogiin.

I am going to participate in another kind of challenge – thanks to Ella Eliisa, who came up with that :). We are supposed to take 100 photos every single day through September and post evidence of this in our blogs at least once a week.

Ensin ajattelin, että ei minusta ole tähän – mitä oikein kuvaisin kun kaikki päivät ovat samanlaisia (usein myös tylsiä) kun olen “vain” kotona lapsen kanssa. Mutta siinähän se idea piileekin! Haasteeseen osallistumalla saisin tallennettua meidän jokapäiväistä arkielämää, joka kuitenkin niin nopeasti lapsen kasvaessa unohtuu. Olen aika huono kirjoittamaan tavallista päiväkirjaa ja tallentamaan arkisia asioita, vaikka tiedän että pitäisi ja jos en sitä tee, harmittelen myöhemmin. Haasteen myota ainakin syyskuu 2008 tulee tallennettua melko yksityiskohtaisesti! Sitä paitsi tämä on minulle viimeisiä hetkiä yhden lapsen äitinä, mielenkiintoista ehkä siis siltäkin kannalta! Voin palata näihin syyskuun kuviin myöhemmin ja muistella kuinka elämä olikaan erilaista (helppoa?) kun oli vain yksi lapsi.

First I thought this challenge is not for me as I am just home every day with a child – what would I take photos of when every day is just the same? But that’s just it, isn’t it – recording the boring every day life which I am so bad at recording in writing an ordinary diary. The child grows and develops and soon I will forget how our days were at this time when the child is 18 months old. This is also the last weeks for me as a mother of one. That is also an interesting point in taking part in this challenge.

Innostun koko ajan vaan enemmän ja enemmän haasteesta ja mielessä on jo kuvausideoita ja -teemoja, joita hyödyntää sitten, kun tarvitsee kuvausmotivaatiota. Mielelläni otan vastaan myös teidän ideoita ja ehdotuksia! Kuvausideoiden myötä mielessä on myös monta skräppisivuideaa! Sormet jo syyhyää ja haluaisin päästä heti niitä toteuttamaan. Ainoa hankaluus on, että meidän “iso” tietokone hajosi taas! Se toimi kaksi viikkoa ja taas kai sama ongelma tuli takas – power unit posahti :(:(. Katsotaan miten ensinnäkin kuvaushaasteen kuvien säilytys ja eritoten tulostus nyt onnistuvat, onneksi meillä on pikkuläppäri. En kuitenkaan aio tuon koneongelman haitata inspiraatiota!

I am getting more and more excited about this challenge and I already have many ideas and themes that I can use when I need photographing inspiration. I would also love to hear ideas from you!

Advertisements

2 comments on “Lisää haasteita! – More challenges!

  1. Vähän samoilla linjoilla ollaan tääläkin. Aluksi sitä mietti, että no joo loppukuusta kone on täynnä kuvia kissoista (aivan kuin niitä nyt muuten ei olisi tarpeeksi, maisemista ja omasta pärstästä kun ei muutakaan keksi. Mutta vaikka arki joskus vaikuttaa tasapaksulta ei kahta samanlaista päivää kuitenkaan oo. Tuleepahan otettua kuvia aivan tavallisista asioista, jotka muuten aikaa myöden unohtuisi. Lisäksi mietin, että tässä on nyt oiva tilaisuus opetella ottamaan omasta kamerasta irti mahdollisimman paljon ja kokeilla erilaisia asetuksia sun muita ja niiden vaikutuksia kuviin.

    Mitä enemmän asiaa mietin, sitä innostuneempi olen minäkin 😉 Inspiraatio/ideakirjasta löytyy jo sivun verran muistiinpanoja kuvausideoista ja aiheista. Alkaispa jo! Enää yksi yö…

  2. Hyvä että olet innostunut arjen kuvaamisesta, sehän tosiaan on parasta dokumentaatiota tulevaisuutta ajatellen – lapsen kanssa kotona oleminen, tavallisen mukavat päivät.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s