Unilauluja – Lullabies

Tästä tykkään! Pitkästä aikaa haasteiden ulkopuolella tehty sivu, joka osittain sai syntynsä inspiroiduttuani Päivin tekemästä layoutista, joka puolestaan pohjautui Elsien reseptikortteihin, joita minulla ei valitettavasti ole. Olisikin kiva nähdä se resepti, joka antoi Päiville idean upeaan sivuun. I like this one! After a while I made a layout without any particular challenge to inspire me. This time I got the inspiration partially from Päivi’s amazing layout which she had based on an idea from Elsie’s recipe cards. I don’t have that box of recipes myself unfortunately. i would be curious to see what does the recipe look like that gave the inspiration to Päivi.

Ajatus unilauluista on pyörinyt päässä jo jonkin aikaa, ne kun ovat niin iso osa meidän iltaa (ja usein myös yötä). Joskus nukahtaminen pienellä pojalla kestää ja kestää, jopa 1,5 h, ja jos häneltä kysyttäisiin ja hän osaisi vastata, pitäisi lauluja hänen mielestään laulaa koko ajan. Jossain vaiheessa äiti ei jaksa enää laulaa, sitten vaan hyräillään, lopuksi enää kuiskataan sanoja. Lempilaulu on Mirri-laulu (Ikävän nyt kerron teille, Mirri sairastui…), sillä voin onneksi vähän lahjoa kun nukkumaanmeno on temppuilua (“Laita pää tyynyyn niin äiti laulaa Mirri-laulun”). The idea of scrapbooking some lullabies had been in my mind for quite some time as these lullabies are such a big part of our evenings (and often nights too). Sometimes the little boy just takes his time to fall asleep, even 1,5 hours. And in his opinion I should be singing all that time. At some point mama is tired of singing so I continue by humming. And eventually just whispering the words. His favourite is the cat lullaby and with that one I can luckily bribe a bit when going to bed is difficult (“Close your eyes and go to sleep so mama will sing the cat lullaby”).

Laulujen sanat on tulostettu piirtoheitinkalvolle. Kalvon kiinnittäminen on aina mulle kysymysmerkki – liima ja liimatäplätkin (glue dots) näkyvät läpi. Päädyin niitteihin, vaikka ensin mietin tuovatko ne liikaa “kovuutta” muuten pehmeään kokonaisuuteen. Olisin voinut ommellakin, kuten Päivin sivussa, mutta ajattelin niittien olevan huomaamattomampia. Materiaaleina sekalaista sakkia. Pohjakartonki, jota ei paljoa tuolta edes näy on Bazzillia. Muuten jämäpapereita suurimmaksi osaksi, vaikka kyllä taisin parista uudesta 12×12 Sassafrassista leikella pienet palat tähän. Ja pikkuisen vellumia mukana myös ja tuommoista kuitujuttua hiukan. Tekee kyllä tiukkaa välillä ottaa ihana paperi ja sakset (tai paperiveitsi) käteen ja alkaa leikellä, varsinkin, jos tarvitsen vain 5x7cm palasen. Mutta aikoja sitten päätin, että nyt lopetan “säästelyn”. Käytän papereita juuri silloin kun keksin niille vain käyttöä ajattelematta, että mitä jos joku kerta tarvitsen tämän kokonaisen 12×12 paperin johonkin. Papereita saa aina lisää, niitä tulee koko ajan uusia aina vaan ihanampia. Rohkeasti vaan siis kaikkein ihanimmat materiaalit käyttöön!

I printed the lyrics on a transparency. I ended up using staples to attach the transparency pieces as glue and even glue dots looked messy. At first I wasn’t sure if the staples are too “tough” to use in such a subtle layout. I used Bazzill as base and then all sorts of little scraps of paper. And I did sacrifice a couple of new lovely 12×12 SassafrasLass papers too – had to think twice if I am willing to cut a tiny 2″x3″ piece out of a perfect lovely sheet of beautiful paper. But already some time ago I decided to stop saving the best, cutest, most beautiful, coolest products for some layout or project that I might come up with one day. There will always be more papers available! So just be brave and use the best materials – don’t just keep them hidden in your drawers.

Advertisement

6 comments on “Unilauluja – Lullabies

  1. Voi kuinka hurmaavan suloinen leiska! Hassu sattuma muuten, itse myös Päivin leiskasta innostuneena kaivoin eilen Elsie boksini esille ja tein kans tämmöisen paloista kootun leiskan. Mulla oli hirmu paljon valmiiksi palasteltuja pieniä ja vähän isompia suikaleita paperia niin ei ahdistanut leikata isosta paperista 😉 Tällä tavalla saa kyllä tajuttoman hienoa jälkeä aikaan ja uskoisin, että näitä tulee tehtyä useampikin kun pöytä täytyy ylimäräisestä paperisilpusta 😀

  2. Aivan ihana sivu! Minäkin ihastelin Päivin sivua, mutten vielä itse ryhtynyt työhön… Unilauluja täytyy kyllä itsekin kirjoittaa talteen – nyt kun niitä vielä muistan, meillä kun ei niitä juurikaan enää laulella.

  3. ihana! ja toi kuva on niin liikkis. mun pitäs ehdottomasti myöskin tehdä yks sivu kaikista lempilauluista joita ollaan laulettu.
    (ja näköjään et ainakaan vielä oo synnyttämässä)

  4. joo en ole vielä synnyttämssä. työn alla on nyt vähitellen tän viikon haasteleista, kyllä mä varmaan ehdin saada sen valmiiksi. saa nähdä miten käy ensi viikon haasteen! laskettuun aikaan matkaa 9 päivää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s