Skräppäyshaaste # 26 – Scrapbooking Challenge # 26

Menossa haaste numero 26, ohjeena seuraavaa: “Haasteen ideana on ottaa valokuva kunnon käsittelyyn. Tämä voi tarkoittaa mitä tahansa, mitä kuvalle voi fyysisesti tehdä. Voit repiä kuvaa tai leikata sen moneen osaan. Viilalla tai hiekkapaperilla voit hioa siitä pelkät reunat tai koko kuvan taustan, jolloin hiomaton kohta korostuu. Voit piirtää valokuvan päälle tai rajata siitä tussilla jotain oleellista, maalata kuvaan koristeita tai kirjoittaa siihen tekstiä. Ole rohkea ja leiki kuvien kanssa, tällainen ronski käsittely tuo työhön särmää!”

Haaste kuulosti tosi hauskalta, mutta vaikka työhöni olen ihan tyytyväinen, tuntuu, että olisi pitänyt hyödyntää haastetta enemmän. Jotenkin koin olevani tylsä, kun vain kerran repäisin ja sitten hiekkapaperilla hioin reunoja (tätä hiomista olen tehnyt ennenkin, mm. täällä ja täällä) ja niittailin. Minulla oli vähän hoppu saada tämä leiska valmiiksi, koska halusin osallistua haasteeseen ennen vauvan syntymää (ai miten niin näistä haasteista on tullut mulle henki ja elämä?!?!). Täytyy toisella kertaa ottaa kuvia kunnon käsittelyyn sitten ja olla rohkeampi ja kekseliäämpi.

It is time to post this week’s scrapbooking challenge layout. This time we were encouraged to be brave and be really rough on the photos – to tear, file, scratch, paint, cut, draw on etc. The challenge sounded like lots of fun! On the picture it says something like this: “Every man has a map of his own country in his heart and the heart can never forget about this map”. I am quite happy with the layout, but somehow I feel I was a bit boring when I just tore the picture once, used staples and scratched the edges with sandpaper (technique that I have used before for example here and  here) and that I should have done something more or new or different. I know I thought I am in sort of a hurry as I wanted to finish this layout before going to labor (you see – these challenges are sooo important to me :)). Some other time then I have to try to be rougher on the photos!

Karttapaperi ja kompassikuva Paper Journeys: Travel by land and sea, nauha Rayher, pohjakartonki Bazzill.

Map paper and the compass picture Paper Journeys: Travel by land and sea, ribbon Rayher, base Bazzill.

Advertisements

8 comments on “Skräppäyshaaste # 26 – Scrapbooking Challenge # 26

  1. Onpa tunnelmallinen sivu! Kuvan repiminen sopii tähän hienosti, samoin kuin taustan reunojen käsitteleminen värillä. Millä olet kirjoittanut sitaatin valokuvaan, ihan oikealla kirjoituskoneellako? Näyttää tosi hyvältä!

  2. kiitos Pia kommentista :). sitaatti on kirjoitettu wordissa kuvaan fontilla “1942 report”. tykkaan siita fontista ja tassa oli hyva tilaisuus kayttaa sita!

  3. mä tykkään tästä tosi paljon ja melkein tuli tippa linssiin kun luin tota journalingia. (en kyl tiedä miks, ehkä siks etten ollu tajunnu että sulla on välillä ikävä tänne suomeen ja ehkä siks kun muistelin sitä kun tulit aina kotiin uudelta matkalta) kuvan käsittely sopi tähän loistavasti ja kuva on upea. hyvä kun hyödynsit sen.

  4. Ihana sivu mun maun mukaan! Ja samat on tunteet sydamessa taallakin Suomesta ja suomalaisuudesta. Ja sen kaiken arvostamisesta… (Oli ihana nahda sun vanhemmat taalla viime viikolla!!! Te ootte kaikki niin rakkaita!) 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s