Skräppäyshaaste # 28 – Scrapbooking Challenge # 28

Ihana haaste!!! Tämmöisistä tykkään, varsinkin kun olen viime aikoina yrittänyt tehdä vähän merkityksellisempiä sivuja, joissa on enemmän kuin mitä aluksi päällepäin näkyy, jotka ovat tulosta jonkinmoisesta pohdinnasta eikä vain “perussivuja”, joita niitäkin tietenkin välillä saa ja pitääkin olla. Mm. Kynä ja sakset -blogista olen saanut intoa ja ideoita tähän “merkityksellisempään” skräppäykseen, johon yritän hieman enemmän pyrkiä.

Tämän viikon haasteessa piti toimia näin: “Tällä kertaa käsitellään arjen haasteita sekä niihin liittyvää symboliikkaa. Näiden arkisten haasteiden symboliikka tulisi siirtää tämän viikon haastetyöhön. Jollekin aikainen herätys päivästä toiseen saattaa olla äärimmäisen vaikeaa. Herätyksen haasteellisuutta ei tällä kertaa kuitenkaan kuvasta pelkkä herätyskello. Tarkoituksena on luoda työhön jonkinlainen käsitys siitä, mitä haasteen kohtaaminen päivittäisessä elämässä tarkoittaa ja miltä se tuntuu. Millaisia ajatuksia ison lapsikatraan pukeminen ulkoilukuntoon saa aikaan? Miltä se tuntuu, miten sitä voisi kuvailla? Puolimaratoniksi ehkä?”

09

10 11 12 pict0114pict0113

Haastava haaste todellakin enkä halunnut suinpäin rynnätä sen kimppuun, vaan rauhassa nautiskellen miettiä ja kehitellä. Nopeasti ideoita alkoi kuitenkin tulla mieleen ja piti piirtää ja kirjoitella niitä vähän ylös.

pict0109-12

Tällä hetkellä arkielämäni on luonnollisesti lasten kanssa olemista, joten arkielämän haasteet liittyvät lapsiin. Meillä on mieheni kanssa tapana muistutella toisiamme hankalissa tilanteissa, että tämä on vaan lyhyt jakso tai vaihe, joka menee lapsilla pian ohi. Siitä työlle otsikko. Värikkäistä papereista tehdyt palkit kuvineen kuvaavat perusvaiheita, joiden kanssa päivittäin toimitaan tai on toimittu: raskaus & synnytys, syöttäminen & syöminen, ilo & suru, nukkuminen, leikki. Eri väriset paperit kuvaavat värisymboliikan kautta erilaisia vaiheita – tyyniä ja rauhallisia tai päinvastoin tai jotain siltä väliltä. Kellon viisarit olen joskus löytänyt parkkipaikalta ja ne sopivat käytettäväksi tähän sivuun. Pikkukuvat ovat Pojun ensimmäisenä vuotena kerran kuussa otettuja. Kellotaulu kuvaa ajankulua ja sitä, kuinka nyt niin pitkiltä tuntuvat päivät, viikot ja kuukaudet myöhemmin elämässä ovat kuin vain yksi päivä. Puu ja vihreä väri siinä kuvaavat kasvua ja elämää yleensä, sekä myös sukupuuta, johon liitin mummoni hääkuvan muistuttamaan minua siitä, kuinka minä perheineni olen osa sukupolvien ketjua ja kuinka naiset suvussani selvisivät huushollin pyörittämisestä ilman pyykkikonetta, synnytyksestä ilman kivunlievitystä, ruoanlaitosta ilman eineksiä, jääkaappia tai pakastinta ym. Jos esiäidit selvisivät niin miksen minäkin? Sydämen olen liittänyt sivuun kertomaan siitä, että on myös positiivisia vaiheita tietenkin eikä elämä ole vain karua ja rasittavaa arkea, vaan myös rakkautta ja iloa. Osa sivun jutuista menevät vähän päällekkäin ihan tarkoituksella, koska harvoin elämme vain yhtä vaihetta kerrallaan. Journaling-teksti ei meinannut mahtua minnekään, mutta halusin vähän kirjoittaa, jotten itse unohda sivussa olevia (piilo)merkityksiä. Leikkasin viillon pohjakartonkiin ja sujautin journaling-kortin sinne.

Tarvikkeina Bazzill-kartonki, Tiimarin sydän, nuoli ja kukkahaaraniitti, K&Co journaling-kortti, SassafrasLassin yläreunan kuvio sekä journaling-kortin viillon kuvio, puu leimattu Grow-a-Garden -setillä.

Lovely challenge this week!!! Lately I have been trying to have more meaning and deeper meaning in my scrapbooking. I have been inspired for example by Kynä ja sakset -blog, I really like her way of scrapbooking! I would like my layouts to be a bit more of a result of pondering although basic layouts are totally fine and needed too! This week in the scrapbooking challenge we were supposed to use symbolism to describe the challenges of every day life. As my everyday life is about children so are the challenges too. Often me and my husband remind ourselves that “it is just a phase” when there are tricky situations with the children. Now the phases often seem neverending and very challenging but I know they will pass quickly and children grow. The blocks of colourful paper with little B&W pictures are about the main phases we deal of have dealt with every day, like pregnancy & birth, feeding & eating, joy & sorrow, sleeping and play. The different colours in the blocks mean different kinds of phases by using colour symbolism. The little pics in the clock are from the first year of my Boy and the clock is there to remind of how time goes quickly. The tree and the green colour are about growing and life and also a family tree and that me and my family are just a branch in the tree of generations. I attached a pic of my grand mother to remind me how the women before me have managed their everyday  life, even without washing machine and refridgerator! If they survived, why wouldn’t I? The heart is there to say that not all the phases are bad, that there is a lot of love and happiness in everyday life too. Some of the things in this layout are layered on purpose as we rarely live in just a one stage or phase at a time. Life is very complex and layered.

Materials: Bazzill paper, SassafrasLass paper decorations, K&Co journaling tag, heart & arrow Tiimari. Tree stamped with Grow-a-Garden set.

Advertisements

10 comments on “Skräppäyshaaste # 28 – Scrapbooking Challenge # 28

 1. Oi että on hieno sivu – monimerkityksinen, monipuolinen, kekseliäs, kaunis. Kaikkea voisin kehua erikseenkin, mutta nyt ei vaan ehdi. Kello on hienoutta!

 2. Kekseliäs ja hieno toteutus laajasta aiheesta. Sukupolvien ketjun tuominen mukaan ja samalla kertaa ajan pysäyttäminen ja tarkastelu, ei ihan helppoa askartelun keinoin! Arki on kallisarvoista ja teillä taidetaan osata nauttia siitä 🙂

 3. OH!
  on niin upea. siis tää on just sua omimmillaan. koskaan ei voi yhdellä vilkaisulla nähdä kaikkea. yllättävä. sinä.

  (yks true or false:
  Linda on taitava helmi T)

 4. Hieno sivu! Ja kiva, että laitoit kuvan myös suunnitelmasta. Olen aina miettinyt, miten muiden ajatuskulku suunnitteluvaiheessa kulkee eli miten scrapbook-sivut syntyvät. Ihanaa, jos omista sivuistani on ollut sinulle iloa.

 5. Tässäpä oli symboliikkaa kerrakseen. Upea leiska ja näkee, että tämän eteen on todella nähty vaivaa ja pohdittu kunnolla! Tykkäsin kans kun laitoin tuosta luonnoksesta kuvan 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s