Skräppäyshaaste # 34- Scrapbooking Challenge # 34

VASTOINKÄYMINEN

Elämän eri vaiheisiin kuuluu niin hyviä kuin huonojakin hetkiä. Eihän ole tarkoitus, että kaikki vastoinkäymiset yritetään väkisin unohtaa? Epäonnistuminen on raskasta, mutta sekin kuuluu elämään. Uskalla tallentaa myös ikäviä muistoja – ne ovat osa elämääsi. Jos ajatus ikävien muistojen tallentamisesta tuntuu vieraalta ja pelottavalta, aloita jostain hyvin pienestä. Jos olet tottunut täsmällisyyteen ja myöhästyt tavoistasi poiketen työpaikalta, se saattaa tuntua suureltakin epäonnistumiselta. Epäonnistuminen on suhteellista.

Epäonnistuminen ja vastoinkäyminen eivät välttämättä ole synonyymejä, mutta tässä tapauksessa kolari oli ehdottomasti näitä molempia ja kaikkea niiden väliltä. Tuntui siltä, että oli epäonnistunut kuljettajana. Kun on itse toiminnallaan aiheuttanut kolarin ja on siihen syyllinen, sitä tuntee epäonnistuneensa.

Ikävistä asioista skräppääminen voi tuntua oudolta ja vaikealta. Kannattaa kuitenkin kokeilla, se voi olla parhaimmillaan hyvää terapiaa asioiden käsittelyyn. Eikä vastoinkäymisten tarvitse tässä tapauksessa olla niitä kaikkein suurimpia ja ikävimpiä, ne voivat olla arjen pieniä pettymyksiä. Jos lempisuklaasi on kaupasta loppu, voi se sillä hetkellä tuntua suurelta vastoinkäymiseltä. Haastetta voi tulkita myös huumorilla ja pilke silmäkulmassa! Onhan se epäonnea “väärä” joululahjakin…

Me ollaan taisteltu tällä viikolla huonojen öiden kanssa. Kun unta ei saa riittävästi, kaikki muukin tuntuu menevän pieleen tai olevan vaikeaa. Päätin tehdä tämän viikon haasteen asiasta, joka tällä hetkellä tuntuu olevan vastoinkäymisenä elämässä – kai sitä voisi kutsua vaikka äitiysahdistukseksi, jota varmasti jokainen äiti tuntee silloin tällöin. Tätä sivua miettiessäni halusin tehdä vastaavan sivun myös äitiyden iloista, joita on tietenkin yhtä paljon tai varmasti enemmänkin päivittäin kuin ahdistuksia. Sivun otsikkona on distress, joka kyllä hukkuu tuohon taustaan.

Skräpistin idean täältä. Paperi on SassafrasLassin, napit mummoni nappilaatikosta. Ympyröissä on omasta käsialastani tehdyllä fontilla kirjoitetut tekstit kuvioituna vapaalla kädellä raapustellen.

joulukuu-205

joulukuu-201 joulukuu-206

joulukuu-203 joulukuu-202

On hyvä askarrella välillä ikävistäkin asioista, vaikka usein tuntuu, että semmoisia muistoja ei halua tallentaa vaan unohtaa mitä pikimmin. Huomasin kuitenkin tätä sivua tehdessäni, että aiheesta askartelemalla sitä käsittelee mielessään uudenlaisella tavala. Täytyy myös olla hieman rohkeutta sivun julkaisemiseen blogissa, sillä ikävät asiat ovat usein melko henkilökohtaisia.

This week’s challenge was about adversity or failure. Lately we have been having tough time in the evenings and nights regarding sleeping. I have noticed that sleep defines a lot in the life and if there isn’t enough sleep everything else seems difficult too. The layout’s title is “distress” and I am sure this distress of motherhood is familiar to all moms in the world. I was going to make a second layout about the joys of motherhood which are also an essential and big part of my life, it is not just distress :).

I scraplifted the idea of the layout from here.  Journaling is my handwriting which I have made into a font here. The decoration in the journaling circles and around the photos is my doodling. Some of the circles are popped up by using 3D foam stickers. Paper is from SassafrasLass, the buttons from my grandmother.

I have noticed that it is good to try to scrapbook also the difficult, sad and painful memories and happenings as in that way you can go through the issue in your mind in a whole new way and feel relieved afterwards. At least that happens to me. After crafting the negative things they don’t seem so difficult anymore and I have better perspective over the issue. I recommend trying! You don’t have to publish all the layouts you make if that causes you not to scrapbook something.

Advertisements

3 comments on “Skräppäyshaaste # 34- Scrapbooking Challenge # 34

  1. aivan ihanat etenkin nuo pallojen reunat kuin myös valokuvat!
    ja tuo fonttisivu olikin aivan uusi!
    ja tuo linkki noihin sivuihin, apua mitä ihanuuksia

  2. Hieno sivu sekä visuaalisesti että aiheeltaan. Tykkään tosi paljon siitä, miten skräppäystä voi käyttää omien ajatusten käsittelyyn. Parhaimmillaan se voi olla melkein terapeuttista. 🙂 Mummon nappilaatikon napit ovat myös hieno lisä: mummosikin on ollut äiti ja äitiyteen kuuluu aina myös hankalia tunteita — toki myös todella hienoja hetkiä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s