Minialbumi vuodesta 2008 – A Mini Album of 2008

Vuoden ensimmäisessä haasteessa (#36) tehtävänä oli koota teema-albumi.

TEEMAKIRJANEN KULUNEESTA VUODESTA

Kaikkea vuonna 2008 tapahtunutta ei ole tarkoitus mahduttaa tähän kokonaisuuteen. Sen ei tarvitse olla päiväkirja, eikä sen tarvitse kulkea täsmällisesti juuri tammikuun ensimmäisestä joulukuun viimeiseen. Mitä se sitten voi olla? Se voi olla tiivistelmä kuluneen vuoden iloista tai suruista, vuoden 2008 suosikkiresepteistä tai vaikkapa kokoelma vuoden tiliotteista ja katsaus siihen, mihin rahat viime vuonna oikein menivätkään. Se voi olla myös kuvakokoelma, mutta kuvilla tulisi olla jokin yhteinen teema. Yhtenä esimerkkinä voisi olla vaatteet – millaisissa vaatteissa vuosi tulikaan kuljettua. Kokoa valitsemastasi aiheesta vähintään kymmenen (10) sivun kokonaisuus. Kirjasen koko ja muoto ovat vapaasti valittavissa, samoin kasaustekniikka. Voit käyttää kirjasen kasaamiseen esim. saranarenkaita, nauhoja, niittejä tai tarkoitukseen suunniteltuja laitteita.

Haaste oli melko haastava, siksi työn tekemiseen annettiin aikaa kaksi viikkoa. Alkuun pääseminen oli nihkeää. Osasyynä kai se, että iso osa vuoden ensimmäisen puoliskon kuvista on tietokoneella kotona Saksassa (ja se tietokone on kaikenlisäksi rikki). Lopulta päädyin tekemään pikkualbumin vanhemmasta pojastani ja hänen jutuistaan viime vuonna. Edelleen toteutustavan löytyminen tuotti vähän ongelmia, mutta kiitos uusien ihanien papereiden, tykkään lopputuloksesta valtavasti! Tosin joukossa on joitakin vähemmän onnistuneita sivuja, mutta niin kai aina albumissa on.

Päätin käyttää monissa blogeissa (esim. Pikkuhelistimen, Ella Eliisan ja Nelssonin) esillä ollutta Polaroid-ideaa. Ilmainen hauska Poladroid-ohjelma on netissä ladattavissa. Albumina on Sinellin simppeli ja halpis 6×6-albumi, ei nyt tähän hätään ollut toista (sitä paitsi haaveilen Bind-it-all-laitteesta…). Kuvia, joita halusin mukaan projektiin ottaa oli enemmän kuin sivuja albumissa, joten osa kuvista on vedettävissä ulos ja ylös nauhoista. Poladroid-ohjelma tekee kuvista “vanhan” värisiä ja osa kuvista oli mulla jo valmiina sepiaa ja mustavalkoista. Teksti on mun käsialasta tehdyllä fontilla kirjoitettua.

Vielä on mietinnässä kuinka koristella albumin kannet, nuo valkoiset kun ovat ihan tosi ankeat. Ehkä teen kankaasta päällisen, se ei kuitenkaan ehdi ihan vielä tähän mukaan. Tässä albumi ja osa sen sivuista:

tammikuu-133

ulkoilua-paderbornissa minitraktoriajelulla pulkka-on-pop loppu syksyn-viim-lammin-pva olen-isoveli anna-mulle evastauolla moppitukan-siistimista etananmetsastys iltakylvyssa sadesaalla kato-kala kevatkukkia puisto perhonen-sormella pingua-katsellessa

Advertisements

3 comments on “Minialbumi vuodesta 2008 – A Mini Album of 2008

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s