Have a burger!

Pieniä ihanuuksia! Look how yummy!

PICT0429

Mutta arvaisittekos, että tämä ei olekaan tavallinen hampurilaisateria, vaan jälkiruoka! Näin näitä Bakerellan blogissa ja oli pakko kokeilla. Olivat niin hauskoja, että tein ison satsin (95 annosta) siskoni valmistujaisiin. Tarjosimme lisänä suklaa-banaanipirtelöä. But would you guess that these are not actually real hamburger meals but desserts! I saw these in Bakerella’s blog and just had to try them. They were so much fun that I made loads (95 mini meals) for my sister’s graduation party.

PICT0469

Hampurilaiset ovat muffinsseja, joihin käytin tätä perusmuffinssireseptiä (Mansikkamäki-blogista mukaillen). The buns are cupcakes, baked by following this basic recipe from Mansikkamäki-blog.

Muffinssit (n. 12 kpl keskikokoisia)

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulatettua voita tai margariinia

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi voisula. Taikinaan voi lisätä makua antamaan esim. suklaata, marjoja tai aromeja (käytin vanilja-aromia).
3. Laita paperiset muffinsivuoat pellille ja täytä vuoat puolilleen.
4. Paista 225 asteessa n. 12-15 min.

Cupcakes (about 12 medium sized)

2 eggs
150 ml sugar
300 ml wheat flour
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
100 ml melted butter or margarine

1. Froth the eggs and sugar.
2. Mix the dry ingredients together and add to the egg-sugar foam. Add also melted butter. You can add some flavor to the batter by adding vanilla or almond flavor, chocolate, berries etc.
3. Place the paper cups on the baking tray and fill  with  batter half way.
4. Bake in 225C degrees about 12-15 minutes.

Jäähtyneet muffinssit halkaisin kahtia ja kostutin molemmat puolikkaat vaniljamaidolla. When the cupcakes have cooled down cut them in half and use some vanilla milk for moisture.

PICT0417

PICT0419

Pihvit ovat brownie-taikinaa, jälleen Mansikkamäki-blogista. The brownie recipe also from Mansikkamäki.

Browniet (riittää n. 15-20 “pihviin”)

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g voita

170 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

2. Lisää vaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta, voisulaa (ei kuumaa) sekä sulatettua suklaata.

3. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Brownies (makes about 15-20 little “burgers”)

4 eggs

200 ml sugar

200 g butter

170 g dark chocolate

250 ml wheat flour

1 tsp baking powder

a pinch of salt

1. Whisk eggs and sugar into foam. Melt the butter and chocolate.  Mix the flour and baking powder together.

2. Add the flour mix, melted chocolate and melted butter into the egg and sugar mixture.

3. Spread the dough on a greased baking sheat. Bake at 200 ° C for about 20 minutes.

Jäähtyneestä levystä leikkelin pyöreällä muotilla “pihvejä”. Jos taikinalevy on paksu, pihvit voi leikata kahtia, jotta niistä ei tule liian paksuja. N. 1 cm paksuus riittää. Myös pihvit kostutin vaniljamaidolla, joka kostuttamisen ohella myös vähän liimaa niitä muffinssisämpylään kiinni. After the brownies are cooled use a round cookie cutter to cut out little circles. Again I used some vanilla milk for moisture.

PICT0421

Pursotukset, eli “ketsuppi”, “cheddar-juusto” ja “salaatti” ovat pikeeriä. All the pipings, the “ketchup”, “cheddar cheese” and “lettuce” are royal icing.

PICT0424

PICT0422

Kun hampurilaiset on koottu (pikeerin ei tarvitse kuivua ennen kokoamista, parempi on ettei kuivukaan, jotta muffinssikansi liimautuu vähän kiinni), sivele päältä hieman vedellä ja ripottele sesaminsiemeniä päälle. When the hamburgers are assembled, brush the tops with a little bit of water and sprinkle some sesame seeds on top for the finishing touch.

PICT0468

“Ranskalaiset perunat” on tehty keksitaikinasta tämän ohjeen mukaan, Mansikkamäestä tämäkin resepti on. The fries are made of sugared cookie dough, recipe from Mansikkamäki again.

Vaaleat pikkuleivät (riittää n. 15-20 pikkuateriaan)

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vanilja-aromia (myös esim. manteliaromi käy)
7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää n. 6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa n. 7 cm x 20 cm paloja ja laita uunipellille (isommissa paloissa keskiosa jää helposti liian pehmeäksi reunojen jo palaessa).  Paista 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes pikkuleipäpalojen reunat ovat vaalean kullanruskeat. Leikkaa ennen jäähtymistä ohuiksi tikuiksi, “ranskalaisiksi”. Ripottele päälle sokeria kun ovat vielä lämpimiä.

Sugar biscuits (for about 15-20 mini meals)

250 ml sugar
175 ml of butter or margarine, softened
1 egg
50 ml double cream
1 tsp vanilla sugar
1 tsp vanilla flavoring (or other flavoring)
750 ml wheat flour
1,5 tsp baking powder
a pinch of salt

1. Whisk sugar, butter, eggs, cream, vanilla sugar and flavoring to light foam.
2. Mix about 600 ml flour, baking powder and salt. Add to the batter. Add more flour untilthe consistency is as desired. Mix thoroughly.
3. Cover the bowl and let it cool in the refrigerator for 1 or 2 hours or until the dough has hardened.
4. Spread the batter using a rolling pin into about 0,5 cm thick sheet.  Cut to about 7 cm x 20 cm pieces and put then on a baking tray (larger pieces will stay too soft form the middle while the edges start already to burn). Bake 4-6 minutes at 200 degrees until the cookie edges are golden brown. Cut before they cool tino thin sticks, “French Fries”. Sprinkle sugar on top when they are still warm.

Kokeilin ensin ranskalaisten tekoa niin kuin Bakerella oli niitä tehnyt, siististi ja järjestelmällisesti. First I tried to make the fries as instructed in Bakerella’s blog, neatly and very organized.

PICT0425

Mutta koska tehtävänä oli niin iso määrä perunoita, päädyin helpompaan ja nopeampaan tapaan, eli leikkelin ranskalaiset vasta uunista tultuaan. Tikut saavat olla eri kokoisia ja muotoisiakin, aitoa näköä lisää vielä se, että osa on tummempia. But having to make such a huge amount of the fries, I went with a simpler and faster method. I cut the fries right after they came out from the oven, still warm. The fries can be different in size and color, that just makes them look even more real!

PICT0461

PICT0427

Bakerellan blogista löytyy mallipohjat ateriakoriin sekä ranskalaispussiin. Lisäideana aterioissa voisi olla pieni kupillinen (vrt. pienet ketsuppikupit pikaruokaloissa) sulaa suklaata, johon keksiranskalaisia voisi dipata. Näihin annoksiin en sitä laittanut, sen sijaa käytin ylimääräisen punaisen pikeerin ketsupiksi ranskalaisiin. From Bakerella’s blog you can find the templates for the miniature paper box tray and a french fry holder. As an additional idea you could put a tiny cup (like the ketchup cups at McDonald’s for example) of melted chocolate with each tray for dipping. I didn’t do that for these minimeals but I did use the leftover red royal icing as ketchup on the fries.

PICT0472

Miniateriat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, ranskalaiset eivät mene miksikään kunhan ovat kuivassa ja huoneenlämmössä. Hampurilaiset mehevöityvät eivätkä ole liian kuivia. Jos aterioita valmistaa isomman satsin, voi muffinssit ja browniet tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen ja koota pursotuksineen vasta juhlapäivänä. These minimeals you can well prepare on the day before the party. The fries will stay crispy as long as they are kept in a dry place. The hamburgers are actually better on the next day (I have tested this!). If you need to make a bigger amount of these cute meals you can bake the cupcakes and the brownies well in advance and freeze them. Just do the assembling on the day.

PICT0466

***

edit.  8/2010 Kun tein näitä pikku aterioita uudemman kerran, käytin ateriakorin kokoamiseen/liimaamiseen Glue Dots -liimatarroja. Toimivat erinomaisesti ja olivat siistejä, nopeita ja kestäviä. Toista oli viime vuonna kun liimailin tavallisella nestemäisellä liimalla kulmat kiinni, laitoin niihin klemmarit pitämään ne yhdessä kunnes olivat kuivuneet. Huh mikä homma! Suosittelen siis Glue Dotseja myös ruoanlaittoon :D!

edit. 8/2010 When I made these mini meals again, I used Glue Dots to adhere together the corners of the little red & white food tray. The dots worked brilliantly, they were fast and reliable. Not like my previous system of using some random liquid glue, having to use paper clips to keep the glued corners together until they were dry. So, I can definitely recommend Glue Dots for baking as well :).

Advertisements

18 comments on “Have a burger!

  1. näitä kuvia olinkin odotellu jo tovin. Aivan loistavat! sä oot kyllä niiin taitava. (varmaan siis aivan kaikessa mihin ryhdyt.) -ihailevainen ex-kämppis

  2. WOW! Those are SO NEAT! I will have to find an opportunity to try those. Is the recipe in English on Bakerella’s blog?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s