A Forest Celebration

Pikkuinen vauvani on vuoden ikäinen! My little baby is one year old!

lokakuu 068

Juhlimme mukavalla pikkupoikaporukalla muutamalla aikuisella höystettynä. Teemana juhlissa oli Metsän Väki, mutta pikkuvieraat eivät suostuneet pitämään teema-asujaan päällä kuin pienen hetken. We celebrated with a bunch of little boys and a few adults and had a great time. The theme of the party was the Folk of the Forest but the little guests didn’t want to wear their costumes more than a fraction of a minute!

lokakuu 106

Tarjoilu oli myös jossain määrin metsäaiheinen ja tuntui maittavan niin pienille kuin isoillekin. Kokoan tähän reseptit jälkiruokatarjoilusta. The menu was also forest themed. Here are the recipes for the desserts. All the recipes are translated into English in the end of this post.

lokakuu 098

Tässä ensimmäisenä käpykakun resepti. Tein kaksi kakkua, toisen mansikka-Marianne-täytteellä ja toisen suklaamoussetäytteellä (tutut täytteet Pingu-kakusta). Käpykakku koristeltiin marsipaanilla ja päälle suihkaistiin kimalle-spraytä, joka on hankittu Confetti-kaupasta. First there is the recipe for A Pinecone Cake. I made two of these, one with strawberry peppermint mousse filling and the other one filled with chocolate mousse (same filling as in the Pingu cake). The cake is covered with marzipan and sprayed with glitter spray bough from Confetti.

lokakuu 070

KÄPYKAKKU

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

n. 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

n. 3/4 dl omenamehua kostutukseen

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 24cm).

4. Paista 175C uunin alatasolla n. 40-45 minuuttia.

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, kostuta ja täytä kooten samalla kakku takaisin irtopohjavuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

*

Täyte 1.

Mansikkamousse

1 dl haarukalla muussattuja pakastemansikoita

1 prk vaniljatuorejuustoa

1 prk FloraVispiä

n. 1 dl Marianne Crushia

(mansikkahilloa tai sokeria)

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan (5 min). Vaahdota Floravispi vaahdoksi. Sekoita mansikkapuree, tuorejuusto ja mariannemurska keskenään. Yhdistä kermavaahto ja mansikkainen massa varovasti sekoittaen, maista miltä maistuu. Lisää tarvittaessa hilloa tai sokeria lisää makeutta antamaan.  Kuumenna tilkka vettä tai mansikkamehua kattilassa (n. 1/2  dl) kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan nesteeseen. Anna  jäähtyä hetken ja lisää liivate täyteseokseen norona koko ajan sekoittaen.

*

Täyte 2.

Suklaamousse

2 ½ dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

*

Kuorrutus

2 dl kuohukermaa

500 g marsipaania

n. 2 rkl kaakaojauhetta

Muotoile kakku veitsen avulla kävyn muotoiseksi. Sivele kakku kermavaahdolla, jotta marsipaani saa tarttumispinnan.

Lisää marsipaaniin kaakaojauhetta ja vaivaa marsipaania käsissä kunnes se on ruskeaa. Siivilöi pöydälle kaakaojauhetta ja kauli marsipaani 2-3 mm paksuksi levyksi. Nosta marsipaani kaulimen avulla kakun päälle ja painele se varovasti ja siististi kakun pintaan ja leikkaa ylimääräiset reunoilta pois. Leikkaa saksilla kakun pintaan koloja.

lokakuu 066

Saksalainen ystäväni yllätti minut kerran aivan vastustamattomilla sienillä :). Oli ihan pakko kokeilla niitä metsäjuhliin! My German friend surprised me once with delicious mushrooms and I just had to try those out for our forest party.

MARENKISIENET (n. 35 sientä)

n. 1,25 dl munanvalkuaista (n. 3-4 munaa)

1/4 tl valkoviinietikkaa tai limen mehua

ripaus suolaa

1 tl vaniljaesanssia (voi käyttää myös vaniljasokeria)

2,5 dl sokeria

1 rkl tummaa kaakaota koristeluun

50 g tummaa suklaata koristeluun

1. Laita uuni lämpenemään 115C asteeseen ja ota valmiiksi kaksi uunipeltiä leivinpaperilla vuorattuna.

2. Vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon suola, etikka/limen mehu ja vaniljaesanssi ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on melko kovaa. Lisää sokeri joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten. (Ensimmäisellä kerralla vaahdosta tuli liian löysää, joten sienistä tuli melko littanoita. Toisella kerralla vaahdosta tuli liian kovaa, joka näkyi pursotusjäljessä. Jossain näiden kahden välillä on vaahdon oikea koostumus!)

3. Pursota valkuaisvaahtoa toiselle leivinpaperille keoiksi, sienten hatuiksi. Toiselle pellille pursota sienten jalat. Ripottele hattujen päälle pientä sihtiä apuna käyttäen kaakaojauhetta.

4. Paista n. 30 minuuttia ja anna jäähtyä.

5. Sulata suklaa ja voitele sillä hattujen pohjat ja paina jalat niihin kiinni. Anna jähmettyä seuraavaan päivään.

lokakuu 065

METSÄPIKKULEIVÄT


2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl leivontamargariinia pehmennettynä

85 g tuorejuustoa

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

1/2 tl vaniljaesanssia

7 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1. Mittaa sokeri, margariini, tuorejuusto, kananmuna, vanilliinisokeri ja -esanssi suureen kulhoon ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella.

2. Lisää jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa pari tuntia.

3. Kauli taikinasta jauhotetulla leivinalustalla n.1/2 cm:n paksuinen levy. Leikkaa muotilla pikkuleipiä (käytin Ikeasta saatavaa Drömmar-metsäneläimet-settiä) ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä pari senttiä väliä toisiinsa.

4. Paista pikkuleivät 180C 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele.

Käytin koristeluun värjättyä pikeeriä (munanvalkuais-tomusokeriseosta).

*

Recipes in English:

PINECONE CAKE

5 eggs

175 ml white sugar

200 ml wheat flour

50 ml potato flour (farina)

about 50 ml cocoa

1 tsp baking powder

about 75 ml apple juice for moistening the cake

1. Whip eggs and sugar with an electric whisker in a large bowl until foamy.

2. Mix the dry ingredients together and add to the egg mixture using a sieve.

3. Pour the batter into a greased and breadcrumbed oven dish (diameter about 24 cm).

4. Bake in 175C  about 40-45 minutes.

5. Let cool completely. Cut the cake into three layers, moisten and fill the cake and build it back into the oven dish. Let set in the fridge until the next day.

*

Filling 1.

Strawberry Mousse

100 ml mashed strawberries (frozen berries are ok)

200g vanilla flavored cream cheese

250 ml whipped cream

about 100 ml crushed peppermint-choco-sweeties

(strawberry jam or sugar)

3 gelatin plates

Put the gelatin plates in cold water to soak. Whip the cream. Mix strawberry puree, cream cheese and mint-choco-crush together. Combine with whipped cream, stir and taste. If needed, add some jam or sugar. Bring 50 ml water or strawberry juice to boil, put in the soft gelatin plates and let melt. Pour slowly into the strawberry mixture stirring all the time. Let set in the fridge.

*

Filling 2.

Chocolate Mousse

250 ml whipped cream
200 g vanilla flavored cream cheese
150 g dark chocolate

Whip the cream.  Mix in the cream cheese. Melt the chocolate and combine with the cheese & cream and stir. Fill the cake and let set in the fridge overnight.

*

Topping

200 ml whipped cream

500 g marzipan

n. 2 tbsp cocoa

Shape the cake into a form of a pinecone using a sharp knife. Cover the cake with a thin layer of whipped cream to create a surface for the marzipan to stick to.

Add the cocoa into the marzipan and knead the marzipan with your hands until the cocoa is evenly spread. Sieve some cocoa on the table and roll out the marzipan to a 2-3 mm thick plate. Lift the plate carefully on top of the cake, press gently cut off the excess from the bottom of the cake. Make little cuts on the surface using scissors.

*

MERINGUE MUSHROOMS

Ingredients (for 35 “mushrooms”):
1/2 Cup egg whites (about 3-4 eggs)
1/4 teaspoon white vinegar or lime juice
1 pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
1 Cup white sugar
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
25 g dark chocolate

Preparation:
Preheat the oven to 115°C. Line 2 cookie sheets with parchment paper.

In a large bowl, whip egg whites with an electric mixer until foamy. Add white vinegar/lime juice, salt and vanilla and then continue whipping until the egg whites hold soft peaks. Gradually (!) sprinkle in the sugar and continue whipping until the mixture holds stiff shiny peaks.

Place a round tip into a pastry bag, and pipe the mushrooms caps by squeezing out round mounds of meringue onto one of the prepared sheets.
For the stems, press out a bit of meringue onto the other sheet and then pull the bag straight up. Dust the mushroom caps with cocoa, using a small sifter.

Bake for about 30 minutes and cool completely.

Spread some melted chocolate over the bottom of the caps and dip the tips of the stems in chocolate and press lightly together.

*

FOREST COOKIES

250 ml sugar

250 ml baking margarine (softened)

85 g cream cheese

1 egg

1 tsp vanilla sugar

1/2 tsp vanilla flavor

750 ml wheat flower

125 ml cocoa

1. Measure sugar, margarine, cream cheese, egg, vanilla sugar and vanilla flavor in a big bowl. Whisk with an electric whisker until creamy and light.

2. Add four and cocoa and mix with slower speed until soft dough. Cover the dough with cling film and let set in the fridge for a couple of hours.

3. Roll out the dough on a floured surface into a 1/2 cm thick plate. Cut with cookie cutters (I used a set from Ikea).

4. Bake the cookies on a baking sheet in 180C for 7-10 minutes. Let cool completely and decorate. Iused royal icing (mixture of egg whites and icing sugar) and sprayed some glitter spray as a finishing touch.

Ingredients (for 35 “mushrooms”):
1/2 Cup egg whites (about 3-4 eggs)
1/4 teaspoon white vinegar or lime juice
1 pinch of salt
1 teaspoon vanilla extract
1 Cup white sugar
1 tablespoon unsweetened cocoa powder
25 g dark chocolatePreparation:
Preheat the oven to 115°C. Line 2 cookie sheets with parchment paper.

In a large bowl, whip egg whites with an electric mixer until foamy. Add white vinegar/lime juice, salt and vanilla and then continue whipping until the egg whites hold soft peaks. Gradually (!) sprinkle in the sugar and continue whipping until the mixture holds stiff shiny peaks.Place a round tip into a pastry bag, and pipe the mushrooms caps by squeezing out round mounds of meringue onto one of the prepared sheets.
For the stems, press out a bit of meringue onto the other sheet and then pull the bag straight up.
Dust the mushroom caps with cocoa, using a small sifter.Bake for about 30 minutes and cool completely.Spread some melted chocolate over the bottom of the caps and dip the tips of the stems in chocolate and press lightly together. Done!

//

Samstag, 15. August 2009

Blaubeer-Muffins / Blueberry Muffins

Zutaten (für 12 Muffins):
80 g weiche Butter
125 g Zucker
etwas gemahlene Vanille
1 großes Ei
250 g Mehl
2 TL Backpulver
1/2 TL Natron
250 ml Buttermilch
250 g Blau-/HeidelbeerenZubereitung:

Die Butter mit dem Zucker, der Vanille und dem Ei schaumig rühren. Dann langsam das Mehl, backpulver und Natron sowie die Buttermilch einrühren. Zum Schluss die Blaubeeren vorsichtig unterrühren. Ein 12-er Muffinsblech fetten oder mit Papierförmchen auslegen, den Teig einfüllen und bei 170° ca. 20-30 Minuten backen. Nach dem Auskühlen mit Puderzucker bestäuben oder mit Sahnetupfern und einer frischen Beeren obendrauf garnieren.
Ingredients (for 12 muffins):
80 g butter (at room temperature)
125 g sugar
some grounded vanilla
1 large egg
250 g flour
2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon soda
250 ml buttermilk
250 g blueberries


//

Freitag, 14. August 2009

10 things I want to do in my life

Tonight I finished one layout I started the day before yesterday. Its title is “10 things I want to do in my life”. Unfortunately, it’s already too dark to take a good picture, and the paper’s too big to put on my scanner. So this is all I can sho for now:
Here’s some of the things I wrote:
* publish a novel
* cave a pumpkin
* learn to sew
* plant an apple tree
* sing caraokeThe other 5 you’ll sonn see once I got a better picture...

//

Advertisements

5 comments on “A Forest Celebration

  1. I have been trying to get those cookie cutters from Ikea for ages- but they are always out of stock when I get there!
    Your forest cookies look phantstic. I have to try the recipe.

  2. Toi käpykakku, kuten kaikki muukin, on niin hieno! Haluaisin joskus tehdä kyseisen kakun eräälle oravalle, mutta vielä en ole uskaltautunut yrittämään, se tuntuu liian ihmeelliseltä mun vähemmän ihmeellisille taidoille. Ehkä vielä joku päivä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s