Mama, missä on minun koti?

Pitkästä aikaa sivu muuten vaan. Kuva on minulle rakas ja aihe koskettaa syvälle sydämeen, siksi annoin sivulle aikaa enkä väkisin tunkenut sitä mihinkään haasteeseen.


A layout without any challenge. A very dear photo and a subject that really touches my heart. The title of the page is: “Mama, where is my home?”. I was asked that in the midst of our move from Germany to UK by a 3 year old. It just made me so sad. I was sad to leave Germany and sad not to be able to explain for a little boy where our home was as there was that house that used to be our home but all our stuff was in a moving truck. Was our home in the truck? Was the hotel that we stayed for a week our home? What about the new home we were about to establish in a new place? The layout is about these feelings and how I hate moving and leaving everything behind and yet there is this tingling exciting little thing in every move.

Laitan tekstin tähän niin ei tartte yrittää tihrustella ruudulta:

Viimeinen päivä Bad Lippspringessä ennen lähtöä Saksasta kohti Englantia. Tristan on kysellyt: “Mama, missä on minun koti?”

Mitä siihen voi vastata? Tuolla se on, mäen päällä, mutta ammottaa tyhjyyttään kun tavarat ovat muuttoautossa? Tai oikeastaan koti on tällä viikolla hotellissa? Uusi koti on sitten toisessa paikassa? Tuli surullinen olo. Ei pieni voi ymmärtää tämmöistä tilannetta. Ja tämä tilanne tulee toistumaan monta monta kertaa vielä eikä se varmasti ainakaan helpommaksi muutu Tristanin kohdalla.

Mä inhoan tätä. Jäähyväisiä. Lähtöä. Jättämistä. Viimeistä kertaa – lähikaupassa, ystävän luona, seurakunnassa, jäätelöbaarissa. Yritän olla ajattelematta sitä, mutta ei se ole niin yksinkertaista. Nyt talon lisäksi muuttuu maa, kulttuuri ja kieli. En voi sille mitään, että uusi (tai vanhahan se meille on) kohdemaa ei innosta yhtään. Jotain jännittävää ja uteliaisuutta kutkuttavaa muutossa uuteen taloon kuitenkin on ja yritän piristää itseäni ajattelemalla, että meidän lähellä Englannissa on ainakin kolme askartelu/skräppikauppaa. Ja Tristanin eskariin on kävelymatka. Ja meillä on toimivat satelliittikanavat. Montaa muuta positiivista asiaa ei mieleen tule juuri nyt, toivottavasti ensi viikolla niitä olisi muutama lisää.

Taas olen ollut kuin mikäkin kulkuri kaiken sen tavaramäärän kanssa, jota raahasin rattaissa. Onneksi tavarat on talosta nyt saatu eteenpäin muuttoautossa ja voi ottaa rennommin. Talosta? Niin, huomasin tänään, että ei voi enää puhua kodista. Koti muuttuu taloksi tavaroiden lähdettyä. Tavarat ovat talon sielu, talo itsessään vain pelkkä kuori. Näin ollen ei ollut oikeastaan edes haikeaa jättää meidän mukavaa ja tilavaa taloamme. Koti on matkalla Englantiin ja se perustetaan uuteen taloon sitten ensi viikolla.

Viimeisiä hetkiä Saksassa kahden vuoden jälkeen. Toukokuu 2010.

Supplies: alphabets Making Memories & My Little Shopbox, embellishments Cosmo Cricket & Bazzill Basics.

Advertisements

16 comments on “Mama, missä on minun koti?

  1. toi niin ihana kuva! ja koti on siellä missä perhe!
    koko sivu on tosi liikkis ja semmonen tippa linssissä.

  2. Ihana sivu, vaikka niin surullinen ja haikea! Ja rusentaa syvältä, voi pikku Trisseä. Kyllä te olette aika sissejä koko perhe.

  3. aivan ihana tuo pitkulainen kuva! ja tarinointi on koskettava. ja tykkään kun on jäänyt paljon valkoista näkyviin. ja ompeleista. Hyvä lintsi!

  4. Mumba: Rakkaus tekee asunnosta kodin. Sinä muutit lapsena 10 kertaa, 4 kertaa maasta toiseen. Minun mieleeni ei tullut silloin, että se ehkä oli traumaattista lapsille.

  5. ❤ Herkkää, koskettavaa! Kyllä ne ihmiset sen kodin tekevät. Joku jopa väitti, että lapsen koti on vanhempien suhde.

  6. Sulla on sana hallussa. Ihailen, miten olet pystynyt ilmaisemaan tunteita ja mietteita niin selkeasti ja syvallisesti. Onnea uuteen kotiin! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s