Kinuskimansikkajuustokakku (onpas pitkä nimi kakulle!)

Pitkään aikaan tänne ei olekaan ilmaantunut leipomuksia. Yritän olla pienellä dieetillä, eikä asiaa helpota yhtään, jos leivoskelen joka viikko herkkuja. Nyt meille tuli illallisvieraita ja päätin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kokeilla jotain uutta. I haven’t posted anything baking related in a long time. I am trying to follow a somekind of healthy diet and it is not very helpful if I keep baking goodies every week. This week we had dinner guests so I had a good excuse to try out something new: caramel strawberry cheese cake.

Tämä resepti on osittain lainattu Kinuskikissalta. This recipe is partially from Kinuskikissa.

Kinuskimansikkajuustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä (suklaakeksitkin käy)
75 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
n. 1,5 dl mansikkasosetta

Kuorrutus:
2 liivatelehteä
400 g kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (täältä Englannista saa semmoista valmista Caramel-seosta, joka on tehty valmiiksi kinuskiksi kondensoidusta maidosta)
2 rkl kermaa tai maitoa

Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä, jotta kakku irtoaa siistimmin.

Hienonna digestivet tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurut, sekoita. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon soseutetut mansikat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää mansikkaseokseen.

Kuumenna n. 0,5 dl vettä kattilassa kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liuos tasaisena nauhana täytteen joukkoon, sekoita hyvin.

Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita kuorrutteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tyhjennä kinuskipurkki kattilaan ja lisää joukkoon kerma/maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa.

Lisää joukkoon liivatteet ja sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Jäähdytä kinuski kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle.

Hyydytä jääkaapissa 2 tuntia. Irrota kakku sitten vuoasta.

Koristeluun käytin vihreitä Candy Meltsejä sekä tuoreita mansikoita.

Arvio: tein kakun sydänirtopohjavuokaan ja kakku olisi saanut olla korkeampi. Ensi kerralla siis vähintään 1,5 x täyte. Lisäksi tuntui, että mieto mansikkajuustotäyte jotenkin hukkui supermakean kinuskin ja melko voimakkaanmakuisen pohjan sekaan. Mansikan määrää tulisi varmaankin lisätä täytteessä. Muuten ihan kelpo kakku. Ei mikään mullistava, mutta ehkä teen toistekin.

Advertisements

One comment on “Kinuskimansikkajuustokakku (onpas pitkä nimi kakulle!)

  1. Yes, I missed you baking posts;-)
    I had wanted to try this recipe since I saw it on her blog, but never had the time. Is it worth trying?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s