Yhden pakopisteen perspektiivi lumisessa Englannissa

Kuvasin valokuvahaasteeseen kujanpätkää kun olin nauttimassa lumisesta illasta hiljaisella kävelyllä eilen viimassa ja lumisateessa. A photo from yesterday evening’s snowy and quiet walk in snowy England.

Täällä Englannissa on lunta. Eikä ihan vähän vaan n. 30cm meidän alueella. Se on paljon se, näille ihmisille. Kuulen kommentteja: “I have never seen this much snow in my life!”,  “It is freeeezing! (-2C)”,  “Idon’t drive in snow!” jne. Koko maa on ihan kaaoksessa. Meitä kypsyttää kovasti tämmöinen avuton  meininki. Kukaan ei viitsi tarttua lapioon (paitsi minä) ja siivota pikkuisen pihaansa. Jos jokainen tekisi pikkuisen, putsaisi 5m tietä talonsa edustalla, asiat olisivat paljon paremmin. Täällä kun ei ole lumiauroja. Suolaa vähän heitellään umpihankeen ja toivotaan, että se tekee ihmeitä… Posti ei ole kulkenut kolmeen päivään (alkuviikosta näin postimiehen shortseihin pukeutuneena), jumpat ja kuntosali suljettu tiistaista asti, grrr! Monet pikkukaupat ovat kiinni, satoja kouluja suljettu. Useita toimintoja joita piti tällä viikolla olla on peruttu. Sentään T:n eskari on ollut auki. Lapsilla ei ole talvivaatteita, ei edes pipoja! Meidän lapsia, joilla on kypärämyssyt ja haalarit, katsotaan ihmetellen ja sanotaan: “Oh, you look all warm and snug!”. Suututtaa. Täällä ihmiset panikoituvat ja heittäytyvät ihan avuttomiksi kun vähän lunta sataa! Kai lumi ensi viikolla sulaa. Sitten pääsen taas jumppaan, vaikka muuten mielelläni pitäisinkin lumen vähän aikaa!

Advertisements

8 comments on “Yhden pakopisteen perspektiivi lumisessa Englannissa

  1. Ihanan tunnelmallinen kuva ❤

    Aika älytöntä tosiaan tuo lumeen suhtautuminen, mutta toisaalta, jos ei ole koskaan tullut mielenkään, että pitäisi ehkä varautua… Ottakaa te kuitenkin talvivaatteissanne ilo irti lumesta niin kauan kuin sitä riittää!

  2. hihii!!! Kun minä asuin Englannissa, minua huvitti tuo sama asia ihan suunnattomasti! 🙂 Oli kyllä ihan uskomatonta miten kaikki vain pysähtyi kun tuli vähän lunta :).

    • en mä tiennytkään että olet asunut englannissa! joo, tää on tosiaan huvittavaa… nyt ihmiset hihkuu innosta kun huomiseksi on luvattu VESISADETTA!

    • hehe, täällä aamutelkkarissa tuli semmoista kaunista lumimaisemakuvaa: “katsokaa, this truly is a winter wonderland! puissa on isoja möykkyjä lunta, virta on jäätymässä umpeen (vaikkei edes ollut), voi kuinka tuo silta näyttää kauniilta, lunta on at least two feet (vaikka sitä oli puoleen sääreen).” minä ajattelin, että onneksi joskus tulevaisuudessa tämmöiset lumiset talvet ovat osa meidän jokavuotista elämää eikä lumi varsinaisesti hankaloita eloa. tämä siis sitten kun asutaan suomessa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s