Terveisiä Skotlannista – Hi from Scotland

Täällä ollaan, Aberdeen on kaupungin nimi. Muuttohässäkät alkavat vähän helpottaa ja suurin osa tavaroista on saatu paikalleen meidän isossa talossa! Mutta askarteluhuone näyttää tältä:

Here we are, in Aberdeen. It is getting better after all the moving hassle. Most of the boxes are unpacked but the craft room looks like this:

Tilaa on niin paljon tällä kertaa meillä, että yksi huone on kokonaan askartelulle (ja kai vähän miehen töillekin) varattu! Se on huippujuttu! On vaan hyväksyttävä se, että askarteluhuone on tärkeysjärjestyksessä (mukamas) viimeisenä, kaikkien muiden huoneiden kuntoonlaiton jälkeen. Onneksi kohta on sen vuoro! On kova ikävä skräppäystä ja monet hyvät tämän kuun aikana mieleentulleet ideat ovat jo unohtuneetkin. I must accept that the craft room is the last of the priorities when sorting out the rooms. Hopefully this will all be in order soon and I get to do some scrapbooking after too long a break!

Tämä muuttaminen on tavaramylläkän lisäksi ainakin omalla kohdallani myös melkoista tunnemylläkkää. Kaikki rutiinit ja tutut asiat puuttuvat, niitä olenkin kaivannut ihan kamalasti. Uudessa paikassa pitää kehittää uudet arkirutiinit, löytää meille sopivat polut jotka käyvät tutummiksi päivä päivältä, viikko viikolta. Ja toivottavasti ennen kuin huomaankaan, alkavat viikot hurahdella ohi nopeaa tahtia (ei sillä että haluaisin ajan kuluvan mitenkään erityisen nopeasti vaan tarkoitan, että kun viikot menevät nopeasti, alkaa homma olla ikäänkuin hallussa). Toistaiseksi päivät tuntuvat tosi pitkiltä. Tänään onneksi T pääsi aloittamaan eskarin, joten jotakin rakennetta muodostuu meidän päiviin. It has been lot of hassle with all these cahnges and very consuming mentally as well. All the routines are lost and we need to create new ones from nothing to start with. At least T got to start the nursery today so some structure is starting to build in our days.

Olen kovasti ikävöinyt myös ystäviä vanhassa asuinpaikassa sekä muuten vaan perhettä ja kavereita Suomessa. Nyt olisin todella tarvinnut lastenhoitoapua ja lapset olisivat kaivanneet viihdyttäjää, kun itse olen ollut vaan tylsänä muuttolaatikoiden kimpussa. Tuskailen usein ulkomailla oloa ja ajattelen, että asiat olisivat niin paljon paremmin jos asuisimme Suomessa. Toisaalta tiedän, että jotkut kadehtivat tätä mahdollisuutta asua ulkomailla. Miksen osaa olla tyytyväinen siihen mitä on juuri nyt ja nauttia siitä? I have been missing my friends in the old place and also family and friends in Finland. I could have really used some babysitting help this week and the boys would have needed somebody to keep company to them. I often keep complaning about living abroad but also know that there are people there who envy this opportunity. Why can’t I just be happy and grateful for what I have right at this moment?

Rantaviivaa kaupungissa / Aberdeen sea shore

Pitää alkaa harrastamaan kiitollisuusharjoittelua :). Kiitos Shys esimerkistä! I need to be more grateful.

On maaliskuun loppu. On ihan uskomatonta mitä kaikkea onkaan mahtunut yhteen kuukauteen! En voi uskoa, että tämän kuukauden aikana olen

It is the end of March. I can’t believe what all fits in one month! It feels unbelievable that during just this one month I have

ollut Tallinnassa mamareissulla, had a trip to Tallinn with the mamas

murtsikoitu sekä unelmalenkkejä täydellisen pidon &  luiston kera että kammohiihtoa risujen ja männynkäpyjen seassa, done some great and also not so great cross country skiing rounds


harjoiteltu vähän luistelua ja murtsikkaa, practised some skating and cross country skiing

vierailtu isomummin ja isoukin luona, visited the great grand parents

oltu Hoplopissa, visited Hoplop

vietetty aivan supermahtava viikko parhaassa seurassa Åressa auringon paistaessa kaikkina hiihtopäivinä, spent an absolutely FANTASTIC week in the best company and best weather in Åre Sweden,

palattu hetkeksi kaoottiseen arkeen / returned back to the chaotic everyday life

ennen muuttoa uuteen ja tuntemattomaan. before moving to the new and unknown.

Paljon mahtuu yhteen kuukauteen ja näistä kaikista asioista olen kiitollinen! So much has happened in just one single month. And I am grateful for all that!

Advertisements

9 comments on “Terveisiä Skotlannista – Hi from Scotland

  1. Onhan tuo muuttaminen ja uuden arjen muodostaminen yhdenlaista arjen sankaruutta. Tsemppiä ja iloa uusien polkujen varrelle sinne Skotlantiin, ja vimppojenkin laatikoiden purkamiseen!

  2. voi lintsi, mä niin tiedän mitä tarkotat. koko ajan ajattelee, et jos oltais siellä ja siellä ja tää ja tää juttu ois toisin, niin sit ois kaikki helpompaa jne. koitan kans opetella kiitollisuutta 🙂 ja aberdeen vaikuttaa ihanalta, ainakin se merenranta, aah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s