Minä-kirja / Book about Me

Hihii, maailmanmestaruus :)! Woooohoooo Finland just won the world champion ship in icehockey finals agains Sweden 6-1!!!

Osallistuin viime syksynä Cathy Zielsken verkkokurssille Me, the abridged version. Inspiroiduin Hempan postauksesta ja ilmoittauduin kurssille silloin saman tien. Kurssia ei ole juuri tällä hetkellä tarjolla, mutta varmasti se tulee valikoimiin taas jossakin vaiheessa. Last autumn I too part in Cathy Zielske’s online course: Me, the abridged version. I had been so inspired after reading Hemppa’s blog post that I signed up right away. At the moment this course is not available at Big Picture Scrapbooking but for sure it will come again.

Jostain syystä hyvästä alusta huolimatta tekeminen lopahti ja sitten tulivat muutot ja muut tekosyyt. Nyt vihdoin sain projektin kokonaan valmiiksi ja kansiin! Ja tykkään siitä ihan kamalasti! I started well but for some reason I had a long break with this project. Finally now I have finished it and I am so happy about it. I absolutely love my album!

Tein kirjani suomeksi letter-koossa American Craftsin kansioon. Kuviopaperit ovat My Minds Eyen So Sophie -sarjaa ja kirjaimet Doodlebug Designs. I made my album in Finnish in letter size using American Crafts album, patterned papers by My Mind’s Eye (So Sophie) and alphabets Doodlebug Designs.

Tässä kuvat valmiista albumista, kaikkine pienine virheineen (kirjoitus-, kuvaus-, leikkaus- ja tulostusmokia… niitä tulee vaikka yrittäisi olla kuinka tarkka!). Here are all the pics of the ready album, enjoy! Typos and all.

Tuossa kansilehti ja alla tulevat aukeamat. Above there is the title page and below the rest of the album.

Ja vielä hännänhuipuksi takakansi. And for the last but not least the back cover.

Tämä oli melko työläs ja vaativa projekti, mutta niin palkitseva. Kaiken olisi voinut tehdä myös diginä, mutta omille tavoilleni uskollisena tein ihan perinteisen leikkaa-liimaa-kirjasen. Aikamoista leikkelyä se kyllä oli ja kaksipuolista teippiä kului hurjasti! This was a rather demanding project but worth it definitely! It could have all been done as digi version but as I like to play with the materials I had to do all the cutting (which was a lot!) and adhering.

Varmasti joskus teen samantyylisen albumin uudestaan. Ja yritin vähän ehdotella miekkosellekin, josko häntä kiinnostaisi. Tarjouduin pistämään albumin kokoon jos hän kirjoittaisi tekstit, mutta eipä saanut ajatus tuulta purjeisiin. Pöh. Mielelläni lukisin muiden perheenjäsenten, ystävien ja sukulaisten vastaavia! Ja voi kun edesmenneet sukulaiseni olisivat tämmöisiä koonneet itsestään, siinä vasta olisi aarre! I will certainly do something like this again in a few years time. I also tried to suggest to  my husband that he should make one. I even offered to put the pieces together if he just wrote the journaling. But no, zero interest. Buu. How I would love to read these kind of things from other members of my family, friends and relatives! And what a treasure it would be to read journaling texts such as these from relatives who are not here anymore!

Advertisements

20 comments on “Minä-kirja / Book about Me

 1. UPEA! Mä niin odotan, että pääsen lukemaan ja hypistelemään tätä. Työläs, mutta niin antoisa projekti! Olen ylpeä susta, että sait sen vihdoin valmiiksi 🙂

  • otan mukaan kesällä :). sitten voidaan vertailla meidän albumeita, että mitä olikaan samaa ja mitä erilaista.

 2. Hatunnosto! Koko juttu näytti tosi hienolta ja voin vain kuvitella, kuinka paljon aikaa ja työtä siihen on mennyt. Mutta kyllä se on ihana sitten myöhemmin. Ehkä itsein vielä joskus. Ehkä.

 3. Aaaah siis nyt kyllä inspiroiduin, ja Hempankin vastaava tuli mieleen! Minäkin haluan tehdä tällaisen – kai näitä saa tehdä ihan ominkin päin vaikkei kurssia kävisikään?

  • hyvä noora! totta kai saa tehdä itsekin. tekihän äitikin sen opparin :). kurssilla tohon vaan saa valmiit templaatit ja tulostettavat jutut ja forumin, jossa voi keskustella muiden kurssilaisten kanssa.

 4. Tää on niin aarre! oli tosi kiva lukea sitä ja tuli jopa vähän ikävä!
  no onneks taas pian (aika menee niin nopeesti että se tulee pian) nähdään.
  Ja mikä määrä informaatiota esim. T:tä ja E:tä ajatellen. Tän lukemisessa oppii tuntemaan myös äidin ihmisenä eikä “pelkkänä äitinä”
  Mun tekis mieli tehdä tämä myös. Niinkun Hempan kirjaakin katsellessani. Keksin itselleni jo c-kirjaimenkin.
  (haluisin nähdä myös sensuroidut kohdat, joiden otsikot luulen arvanneeni)

  • näytän sensuroidut kohdat sitten kesällä, koitan muistaa ottaa kirjan mukaan ku muutkin haluaa nähdä! ja tee ihmeessä tämä, jos ei osana kurssia niin ihan muuten vaan.

   sulla on huippumuisti ku vieläkin muistat ton sananlaskun (se kun taisi sopia sulle niin hyvin :D:D). voit siis laittaa sun kirjaan S-kohdaksi swahili ;).

 5. Niin upea kokonaisuus Linda!!! Ja miten ihailenkaan ihmisiä, jotka saa tehtyä näin isoja projekteja valmiiksi asti… Kyllä pikkasen houkuttelis tehdä omat elämän aakkoset…

 6. Upea! Eipä voi muuta sanoa. Minulla tämä tyssäsi, mutta eiköhän se joskus valmistu, kun on oikea hetki… Sinun kirjasi näkeminen kyllä inspiroi!

 7. tää on ihan mahtava! ihanat paperit oot valinnut ♥

  arvaa vaan alkoiko mulla jo lentää ajatukset tämmöisen tekemiseen…

 8. Onpa upea! Niin arvokas ja kaunis! Tärkeitä asioita ja vähän hurjia myös! Täytyi kahdesti katsoa sitä torakkaa, kun itseäni hirvitti jo ne vain tulitikkurasian kokoiset versiot, tuollaiset olisi ihan kamala järkytys!

 9. Aivan upea! Olen itsekkin haaveillut tuosta kurssista, toivottavasti se järjestetään vielä ja pystyn osallistumaan. Todella aarre 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s