Perunaleivokset – Choco Bombs

Perunaleivokset on mun suosikkileivoksia, varsinkin ne, joita Uudenmaan Leipä myy. Noita herkkuja ei tietenkään Skotlannista saa, joten viimein tein niitä itse! Reseptivihkossa on ollut vuosikausia Pirkka-lehdestä repäisty resepti, jota päätin kokeilla. Ja voi mahdoton kun tulikin hyviä!!!

PERUNALEIVOKSET
(n. 16 kpl)

Kääretorttulevy
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
Lisäksi
120 g taloussuklaata
100 g voita
1/2 dl (21 g) kaakaojauhetta
1/2 dl vadelmahilloa
1 dl (60 g) tomusokeria
2 rkl rommia tai 1 tl nestemäistä rommiesanssia
Koristeluun
suklaaströsseliä / kaakaojauhetta / suklaata

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.

Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 yhtä suureen osaan. Pyörittele soikeiksi leivoksiksi. (Halutessasi voit tehdä pyöreitä ja puolet pienempiä leivoksia suupaloiksi.) Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kokeilin myös pyöritellä leivoksia tummassa kaakaojauhossa. Niistä tuli tyylikkään samettisen  näköisiä, mutta ovat sotkuisia syödä jauhon takia. Parhaat olivat tummalla suklaalla kuorrutetut!

**

These are the best chocolate treats ever and I don’t think they sell them anywhere else but Finland. There we call them “Potato Cakes” but my husband – not knowing the real name – called them Choco Bombs and that actually describes them pretty well. I have had one recipe for year in my recipe folder and only now I tried it out. And it was a good thing I did as they are excellent and easy to make!

CHOCO BOMBS

For the cake crumbs
2 eggs
100 ml sugar
50 ml potato flour
50 ml flour
  Then add
120 g dark chocolate
100 g butter
50 ml cocoa
50 ml raspberry jam
100 ml (60 g) icing sugar
2 tbsp rum or 1 tsp liquid rum flavor
  For decorating
  Choco sprinkles / Cocoa / Dark chocolate

Beat the eggs and sugar until light and foamy. Mix the flours together and sieve into the egg mixture. Carefully stir through.

Spread the mixture on a baking sheet (approx. 20x30cm) and bake in 225C for about 5 mins. Turn the cake on a sheet of baking paper and let cool.

Melt the chocolate and butter in microwave. Crumble the cake into fine crumbs in a machine. Add melted chocolate and butter. Mix a few rounds in the machine and add cocoa, jam, rum flavouring and icing sugar. Mix until smooth. Let the mixture set in a fridge for an hour or two.

Roll the mixture into a log shape and cut into 16 pieces. Roll the little balls in the chocolate sprinkles or cocoa powder or cover the cakes with melted dark chocolate. Let the cakes set in a fridge. Enjoy with glass of cold milk!
 

Advertisements

One comment on “Perunaleivokset – Choco Bombs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s