Kiitollisuutta surun keskellä – Gratitude amidst sorrow

Joululomalla osallistuimme rakkaan mummini hautajasiin. Pitkän hyvän elämän eläneenä hänen aikansa oli nyt lähteä. Kaiken surun keskellä koin kuitenkin suurta kiitollisuutta. Kiitollisuutta siitä, että minulla oli ollut niin hieno mummi, jolta varmasti suureksi osaksi olen perinyt kiinnostuksen käsillä tekemiseen. Kiitollisuutta perheestä ja suvusta ja sukututkimuksesta. Ja siitä, että uskon, että kuolema ei ole piste elämälle vaan pilkku vain. Liekö outoa skräpätä hautajaisista? Outoa tai ei, niin kuitenkin tein. Kyllähän syntymästä tehdään sivuja, miksei siis myös kuolemasta?

During our Christmas break in Finland we attended a funeral of my dear Grandma who had had a long good life and whose time was now to go. Amidst all the sorrow I felt gratitude. Gratitude for having had such a wonderful Grandma from whom I have inherited the interest in crafts. Gratitude for family and family history. Gratitude for the faith that I have that death is not the end. I don’t know if it is strange to scrapbook about a funeral but I did anyway. People do scrapbook about birth so why not about death too?

Grateful 01

Materials: Color Conspiracy, Prima, Stampin’ Up, American Crafts, Kaiser Craft

Grateful

Grateful 02

Ehdinpä vaihteeksi osallistumaan CSIn haasteeseen, joka antoi tällä kertaa värien ja muiden juttujen lisäksi myös luonnoksen!

After a little break I had some time to make this layout for CSI’s challenge.

 

As Evidence: punched circles, tickets, text pattern, mixed media background, doodling. As Testimony: Handwritten Journaling.

Advertisements

3 comments on “Kiitollisuutta surun keskellä – Gratitude amidst sorrow

 1. Upea herkkä tunnelma, Pidän ajatuksesta että skräppää myös kuolemasta, kun kerta skräppää myös syntymästä. Ja toistaalta tähän saat laitettua niitä rakkaitaa ajatuksia ja tunteita. Kertakaikkisen upea kokonaisuus.

  Itse skräppäsin mummustani vuosi sitten hänen hautajaisiin ns. muistoleiskan, joska en itse päässyt hautajaisiin. Halusin olla läsnä ja muistaa mummuani. Ja näin samalla minulle jäi myös sen sivun muodossa muisto ja tarina mummusta!

 2. We’re a bunch of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your web site offered us with helpful info to paintings

  on. You have performed an impressive task and our entire

  neighborhood shall be grateful to

  you.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s